13 de març 2007

La veritat del cas Veiret...

Encara que la crítica de les noticies setmanals es un tema que toca més "La Patata" (veure links), avui una excepció. M'ha sorprès en quantitats industrials sentir avui a les Noticies de la radio que treien com a noticia bomba el cas (que els mateixos mitjans de comunicació van inflar fins a la nàusea) del senyor que, tornant de vacances, es va trobar que el seu pis havia estat "okupar" per una colla de "sudamericans". La noticia d'avui era… tot era una gran mentida! Resulta que la familia d'aquest senyor no només es propietaria de tot l'immoble on es troba el pis sino que, a més, aquests "sudamericans" pagaven religiosament el lloguer de cada mes.
Us adjunto el comunicat que van fer els de Observatori contra l'Especulació el dia 21 de febrer de 2007… encara que no ha surtit als mitjans mainstream fins avui!!! Crec que el comunicat es definitiu, no hi afegeixo res més:

La veritat del cas Veiret...


La veritat del cas Veiret és que no n'hi ha de cas. L'anomenat "cas Veiret" és una barreja de mitges mentides i d'un ús molt interessat dels mitjans de comunicació perquè:

1. La familia Veiret és propietària de tot el bloc del carrer Urgell, així com de xalets fora de Barcelona.

2. En Carles Veiret, propietari del 25% del bloc, no viu al pis que ha estat centre de la polèmica. Aquest pis ara mateix està buit.

3. Les fotografies d'en Carles Veiret dormint a casa d'un amic són un muntatge.

4. Els xilens eren llogaters de la familia Veiret. Pel motiu que sigui la família va decidir que se’ls volia treure de sobre ràpidament.

5. La diputada del PP Montserrat Nebrera i Luis Miguel Pahissa, president de l'associació de propietaris de Catalunya, i propietari únic el bloc contigu del num. 70, van aconsellar al senyor Veiret presentar-se davant els mitjans de comunicació amb la falsa història de que uns desconeguts haguessin entrat a viure casa seva.

Per tots aquests fets volem denunciar que el cas Veiret és un muntatge organitzat per manipular la opinió pública amb dos objectius:

Electorals: crear sensació d'inseguretat ciutadana i de desgavell. Donar vots a la dreta que promet molta més mà dura.

Protecció dels especuladors: Fa uns mesos la pressió ciutadana i la greu crisi d’accés a l’habitatge han obert un debat sobre com donar ús als 300.000 pisos que hi ha Catalunya. Davant això, els grans beneficiats del cicle especulatiu que ara acaba, ultraprotegits per una legislació que prima la propietat sobre el dret fonamental a l’habitatge digne, tenen la caradura d’orquestrar una campanya per preservar els seus interessos. S’està utilitzant la figura de l’okupa per tal de generar una por infundada entre el petit propietari o l’hipotecat quan la diferència real és entre qui utilitza els espais per viure i qui els utilitza per enriquir-se.

Observatori contra l'Especulació
21 de febrer de 2007